Nagyon finom, könnyed, krémes – mint a téli fagyi – a gesztenyehabos tölcsér. Mi egyszerűen imádtuk, így biztos hamarosan megint elkészítem. Amíg sülnek a tésztatölcsérek, simán elkészíthető a krém. Ha pedig kihűltek a tölcsérek csak meg kell őket tölteni a krémmel.
Hozzávalók:
6 db-hoz
25 dkg konyhakész leveles tészta
a töltelékhez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
6 dkg nyírfaporcukor
1 teáskanál rumaroma
1,5 dl behűtött habtejszín
a formához:
kevés vaj
a kenéshez:
1 tojás
a díszítéshez:
kevés étcsokoládé-reszelék
Gesztenyehabos tölcsér elkészítése:
A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tölcsérformát megkenjük vajjal, és a hegyüknél kezdve, spirálvonalban haladva feltekerjük a tésztacsíkokat úgy, hogy kissé fedésben legyenek. A felvert tojással mindet lekenjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütjük. Pár perc után mindegyikből óvatosan kihúzzuk a formát, és hagyjuk egészen kihűlni.
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a rumaromával, a nyírfaporcukorral, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és a tölcsérekbe töltjük. Reszelt étcsokoládéval megszórva díszítjük.
1
desszert, gesztenye, gyors, téli fagyi, tölcsér