Gesztenyekrémes-meggyes torta

In Desszert, Torta

Gesztenyekrémes-meggyes torta

Még mielőtt jönnek a tavasz beköszöntével a könnyedebb, gyümölcsös sütemények, megmutatom mi volt nálunk a téli időszak abszolút kedvence. Ez a gesztenyekrémes-meggyes torta volt az, ami igen nagy sikert aratott. Hiába a gesztenye és a meggy nagyon jó párost alkot, amit ebben a tortában be is bizonyított. A sok csokoládékrémbe forgatott meggyszem pedig már csak tényleg hab a tortán 🙂  
 
Gesztenyekrémes-meggyes torta
 
Hozzávalók:
20 cm-es tortaformához
 
a piskótához:
7 tojás
7 dkg nyírfacukor
4 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 dkg fehér tönkölybúzaliszt
3 dkg cukrozatlan holland kakaópor
3 dkg étkezési keményítő
1 csipet só
 
a gesztenyekrémhez:
40 dkg natúr gesztenyemassza
4 dl hideg tejszín
4 dkg nyírfacukor
1 teáskanál rumaroma
1 csomag zselatin fix (20 g)
 
a töltelékhez:
15 dkg cukormentes meggydzsem
 
a tetejére:
1 üveg cukormentes meggybefőtt
10 dkg étcsokoládé (minimum 70%-os)
1 dl tejszín
 
a díszítéshez:
kevés reszelt étcsokoládé
 

Gesztenyekrémes-meggyes torta

Gesztenyekrémes-meggyes torta elkészítése:

A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük. Robotgéppel, magas fokozaton habosra keverjük a tojást a nyírfacukorral, majd beleszitáljuk a többi hozzávalót, és óvatosan összeforgatjuk. A tortaformába öntjük, kicsit a pulthoz ütögetjük az alját, hogy a levegőbuborékok távozzanak a tésztából, és 180 fokra előmelegített sütőben 26-28 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) A formában hagyjuk hűlni néhány percig, majd rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínből a zselatinnal és a nyírfacukorral kemény habot verünk, majd összedolgozzuk a rumaromával kikevert puha gesztenyemasszával.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Betöltjük a krém 2/3-ával és a meggydzsemmel, végül a maradék krémmel kívülről is bevonjuk a tortát, és hűtőbe tesszük.
A csokoládékrémhez a tejszínt forrásig melegítjük, ráöntjük az apróra tördelt étcsokoládéra, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Langyosra hűtjük, majd egy részével lekenjük a torta tetejét úgy, hogy néhány helyen lecsorgatjuk a szélén. Ismét hűtőbe tesszük. A lecsepegtetett és kimagozott meggybefőttet szemenként a maradék csokoládékrémbe mártjuk, és a torta tetejére halmozzuk. Néhány órára újra hűtőbe tesszük. Kevés reszelt étcsokoládéval tovább díszítjük, szeletekre vágva kínáljuk.
 
Gesztenyekrémes-meggyes torta
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
A tortaformát a Cookori.com–nál tudjátok beszerezni.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .