Ha már itt van az alma szezonja, akkor jöjjön egy almás sütemény, kis habbal a tetején.
Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg tk. búzaliszt
1 ek. nyírfa porcukor
1 csipet só
12 dkg margarin
3 tojás sárgája
3 ek. tejföl
½ mk. sütőpor
2-3 ek. házi baracklekvár kenéshez
1 marék dió ledarálva
a töltelékhez:
1 kg alma
2 ek. fruktóz
1 tk. fahéj
a habréteghez:
4 tojásfehérje
2 ek. nyírfa porcukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük 30 percig. Addig készítsük el a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a fruktóz meg fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a darált diót és elegyengetjük rajta a párolt almát. Betesszük így sülni a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. A tojásfehérjéket ez idő alatt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a nyírfa porcukrot. Az elősütött süteményre rásimítjuk a habot és 160 fokon további 20 percig sütjük még.
Like
alma, édesség, habos, őszi, pite, sütemény