Joghurtos sütemény málnával

In Desszert, Sütemény

Joghurtos sütemény málnával

Egyik kedvencem a sült joghurtos süti, kevés liszt, puha szaftos tészta, nagyon finom már önmagában is. Leginkább gyümölcs passzol hozzá, de abból bármelyiket használhatjuk, akár csak nyersen rápakolva vagy valamilyen öntet formájában. Én most málnával díszítettem a süteményt, amit a fagyasztóból tudtam egyenlőre csak elővarázsolni, előtte pedig vékonyan megkentem házi málna lekvárral is. Mivel nem akartam tortát, én püspökkenyér formában sütöttem meg a sütit, de természetesen teljesen jó a 18 cm-es kapcsos tortaforma is.
 
Hozzávalók:
1 kis doboz natúr görög joghurt (180 g)
2 tojás
2 ek. eritriol
3 dkg zabpehelyliszt
1 kk. búzasikér
1 mk. sütőpor
1 mk. kukoricakeményítő
1 ek. vanília kivonat
 
a tetejére:
házi cukormentes málna lekvár
egy marék málna
 
Kivajazunk egy püspökkenyérformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük az eritriollal, hozzáadjuk a lisztet, a búzasikért, a sütőport, a kukoricakeményítőt, a görög joghurtot és a vanília kivonatot és jól összekeverjük az egészet. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot, majd a kivajazott sütőformába öntjük a masszát és 160 fokon 30 percig sütjük. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni a süteményt. Nem kell megijedni, egy kicsit így is be fog esni a teteje és pereme lesz, de attól még jól néz ki. Spatula segítségével emeljük ki a formából és tegyük tálcára, majd vékonyan kenjük meg málnalekvárral a sütinket és rakjuk ki málnaszemekkel.
 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .