Kajszidzsem

In Étel & ital

Kajszidzsem

   
Itt a barack szezonja, így ismét nekifogtam a dzsem készítésének. Az eper és meggy után most is csak kisebb adagot főztem és úgy gondoltam épp ez miatt nem variálom különböző ízekkel, fűszerekkel, de a végén nem tudtam megállni és az utolsó üveg dzsemhez mégis hozzáadtam 1 evőkanál levendulavirágot.
 
Hozzávalók:
2,5 kg sárgabarack (magozva, előkészítve)
2 tasak
3:1 dzsemfix
20 dkg eritriol
10 dkg vaníliás xilit
az utolsó üveghez 1 evőkanál levendula virágot kevertem
 
A sárgabarack egy részét nagyobb darabokban hagyjuk (opcionális), amihez a gyümölcsöt leforrázzuk, majd még melegen meghámozzuk, kimagozzuk, négybe vágjuk. A többi barackot kimagozzuk, turmixoljuk. Kimérjük az adott mennyiséget és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet, vaníliás xilitet és az eritriolt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen egy órát főztem a gáz bekapcsolásától számítva). Az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezároljuk, majd 5-10 percre fejjel lefelé állítjuk.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .