In Étel & ital, Ünnepi

Karácsonyi latte

Az ünnepi időszakban a megszokott sima latténkhoz adjunk néhány jellegzetes fűszert, dobjuk fel a tálalást egy adag tejszínhabbal, és némi őrölt fahéjjal, majd bekuckózva kortyolgassuk el. Na, hogy hangzik? Érdemes kipróbálni, csodákat művel, és nem mellesleg karácsonyi hangulatot 🙂  Mutatom is a kedvenc karácsonyi latte receptemet, ami tökéletes kiegészítője a hosszú téli estéknek.
 
Karácsonyi latte
 
Hozzávalók:
személyenként
 
1,5 dl tej
1 dl frissen elkészített kávé
1,5 teáskanál cukormentes mogyorós koktélszirup
1/2 kávéskanál őrölt narancshéj
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
 
a tálaláshoz:
1/2 dl tejszín
őrölt fahéj
 

Karácsonyi latte

Karácsonyi latte elkészítése:

A kávét elkeverjük a koktélsziruppal és a fűszerekkel. Pohárba töltjük, felöntjük a felhabosított tejjel. A kemény habbá vert tejszínnel, őrölt fahéjjal megszórva azonnal fogyasztjuk. 
 
Karácsonyi latte
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.
A lattéhoz a kávét a Kávéra Fel  biztosította.
 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..