Kávés csokoládé krémlikőr

In Desszert, Étel & ital, Ünnepi

Kávés csokoládé krémlikőr

Krémlikőrt készíteni igazán könnyű feladat és ráadásul a tejszínes likőrök nem igényelnek hosszú érlelési időt, így az ünnepek előtt néhány nappal is elég elkészíteni őket. Érdemes kísérletezni vele, mivel nagyon gyorsan elkészíthető és mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja. Ez a kávés csokoládé krémlikőr kellemesen krémes állagú, a karácsonyi menü után, akár desszertként is megállja a helyét. Akár gasztro ajándéknak is készíthető.
 
Hozzávalók:
(kb. 3,5 dl-hez)
 
4 dkg xilit
2 tk. kókuszvirág cukor
0,5 dl feketekávé
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1 dl kókusztejszín
0,5 dl mandulalikőr
 

Kávés csokoládélikőr elkészítése:

Egy kisebb lábosban hevítsük fel a xilitet és a kókuszvirág cukrot, majd öntsük fel a feketekávéval. A kakaóport keverjük csomómentesre egy kevés vízzel (kb. fél decivel) és adjuk a kávés sziruphoz. Adjuk hozzá a kókusztejszínt is és forraljuk fel az egészet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük hozzá a mandulalikőrt, majd egy szép üvegbe öntsük át. A kész kávés csokoládé krémlikőr hűtőben tárolva sokáig eláll.
 
Kávés csokoládé krémlikőr

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .