A kávé világnapja, ami szeptember 29-én van, adta az apropóját, hogy készítsek valamilyen kávés desszertet. Mivel gyorsan szerettem volna varázsolni valami finomat, így jött az ötlet, hogy kávés kekszgolyó lesz, ami a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás volt erre. A végeredmény viszont annyira jó lett, hogy legközelebb tuti dupla adaggal készítek, mert igencsak etetősre sikeredett, és pikk-pakk elfogyott.
Hozzávalók:
18-20 darabhoz
1 csomag édesítőszeres háztartási keksz (16 dkg)
8 dkg vaj
1,5 dl tej
2,5 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1,5 teáskanál instant kávé
a forgatáshoz:
2 teáskanál cukormentes kakaópor
1 teáskanál instant kávé
1/2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Kávés kekszgolyó elkészítése:
A kekszet aprítóban megdaráljuk. Egy kisebb lábosban összemelegítjük a tejet, a vajat, a kávét és az édesítőszert, majd ráöntjük a darált kekszre, és összedolgozzuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tésztából diónyi golyókat formázunk. A kakaóport, az instant kávét, az édesítőszert összekeverjük, mindegyik golyót megforgatjuk, és tálalásig hűvös helyre tesszük.
1
bonbon, desszert, édesség, kávés, kekszgolyó
Lagzira csináltam belőle egy jókora adaggal. Igen hamar elkapkodták 🙂 Köszi a receptet!
De jó, örülök, hogy sikere volt 🙂