Kókuszos sárgarépa-krémleves

In Étel & ital, Ünnepi

Kókuszos sárgarépa-krémleves

Egyszerre édes és pikáns ízű ez a kókuszos sárgarépa-krémleves, a hozzáreszelt friss gyömbérnek köszönhetően. Ha szeretjük a csípőset, akár még egy kis őrölt csilipaprikával is megszórhatjuk tálaláskor. Húsvét közeledtével az ünnepi menü része is lehet, de mint a krémlevesek, ez is bármikor bevethető, amikor gyors és egyszerűen elkészíthető levest szeretnénk főzni.
 
Kókuszos sárgarépa-krémleves
 
Hozzávalók:
2 személyre
 
30 dkg sárgarépa
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1/2 cm friss gyömbér
1,5 dl kókusztejszín
 
a tálaláshoz:
2 evőkanál kókuszchips
1 teáskanál kókuszolaj
 

Kókuszos sárgarépa-krémleves elkészítése:

A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát néhány darabra vágjuk, és a fokhagymával együtt fazékba rakjuk. Belereszeljük a gyömbért, majd felöntjük 4 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pépesre dolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a kókusztejszínt, és összeforraljuk. A kókuszchipset kevés kókuszolajon megpirítjuk, majd tálaláskor a leves tetejét megszórjuk vele.
 
Kókuszos sárgarépa-krémleves
 
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .