Egyszerre édes és pikáns ízű ez a kókuszos sárgarépa-krémleves, a hozzáreszelt friss gyömbérnek köszönhetően. Ha szeretjük a csípőset, akár még egy kis őrölt csilipaprikával is megszórhatjuk tálaláskor. Húsvét közeledtével az ünnepi menü része is lehet, de mint a krémlevesek, ez is bármikor bevethető, amikor gyors és egyszerűen elkészíthető levest szeretnénk főzni.
Hozzávalók:
2 személyre
30 dkg sárgarépa
1/2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
1/2 cm friss gyömbér
1,5 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
2 evőkanál kókuszchips
1 teáskanál kókuszolaj
Kókuszos sárgarépa-krémleves elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát néhány darabra vágjuk, és a fokhagymával együtt fazékba rakjuk. Belereszeljük a gyömbért, majd felöntjük 4 dl vízzel, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pépesre dolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a kókusztejszínt, és összeforraljuk. A kókuszchipset kevés kókuszolajon megpirítjuk, majd tálaláskor a leves tetejét megszórjuk vele.
1
húsvét, kókusz, krémleves, leves, sárgarépa