Laskagombakrém

In Étel & ital

Laskagombakrém

A különböző krémek, kencék általában könnyen és gyorsan elkészíthetőek, akár előre is, és a legjobb az benne, hogy egyaránt szeretik a kicsik és a nagyok is, ezért aztán szuper vendégváró. Számtalan verzióban készíthető, ezek közül én most egy vegetáriánus változatot mutatok, ami a laskagombakrém. Én személy szerint mindegyik változatért rajongok, legyen az tojásos, halas, húsos, vagy bármely más zöldségből készült. Pirítóssal, friss zöldsalátával, hasábokra vágott zöldségekkel, és tortillával szoktam tálalni.

Laskagombakrém
 
Hozzávalók:
 
1/2 szál póréhagyma
frissen őrölt bors
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
3 dkg puha vaj
3 evőkanál tejföl
 
a sütéshez:
olívaolaj
vaj
 
a tálaláshoz:
pirítós
 
 
Laskagombakrém

Laskagombakrém elkészítése:

A laskagombát kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, serpenyőben, kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük. 5-10 perc alatt puhára pároljuk, hűlni hagyjuk. A vajjal pürésítjük, végül a tejföllel krémes állagúra keverjük. Pirítóssal kínáljuk.
 
Laskagombakrém
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
A recepthez a gombát a Bio-Fungi biztosította.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..