A különböző krémek, kencék általában könnyen és gyorsan elkészíthetőek, akár előre is, és a legjobb az benne, hogy egyaránt szeretik a kicsik és a nagyok is, ezért aztán szuper vendégváró. Számtalan verzióban készíthető, ezek közül én most egy vegetáriánus változatot mutatok, ami a laskagombakrém. Én személy szerint mindegyik változatért rajongok, legyen az tojásos, halas, húsos, vagy bármely más zöldségből készült. Pirítóssal, friss zöldsalátával, hasábokra vágott zöldségekkel, és tortillával szoktam tálalni.
Hozzávalók:
1/2 szál póréhagyma
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
3 dkg puha vaj
3 evőkanál tejföl
a sütéshez:
olívaolaj
vaj
a tálaláshoz:
pirítós
Laskagombakrém elkészítése:
A laskagombát kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, serpenyőben, kevés olívaolaj és vaj keverékén párolni kezdjük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük. 5-10 perc alatt puhára pároljuk, hűlni hagyjuk. A vajjal pürésítjük, végül a tejföllel krémes állagúra keverjük. Pirítóssal kínáljuk.
A recepthez a gombát a
Bio-Fungi biztosította.
Like
Amigo, előétel, gomba, gombakrém, vegetáriánus