Lemon curd

In Desszert, Étel & ital

Lemon curd (angol citromkrém)

Lemon curd, azaz angol citromkrém vagy ha az álagát nézzük, olyan mint egy citrompuding. Egyszerre savanykás és édes, amit az édesítő mennyiségével tudunk szabályozni attól függően ki mennyire szereti a citrom fanyarságát. Viszont azt is vegyük figyelembe, hogy a krémet nem magában esszük (bár úgy is nagyon finom 🙂 ), hanem elsősorban süteményekbe, desszertekbe töltve.
A citromkrém nagyon jól felhasználható édes linzerek töltéséhez, pohárdesszertekhez vagy fogyaszthatjuk kuglófhoz, illetve az angolok kedvelt édes zsömléjéhez, a sconehoz is.
A következő receptekben megmutatom majd azt, hogy én milyen sütikhez használtam fel a citromkrémet.
 
Lemon curd
 
Hozzávalók:
2 kisebb csatos üveghez
 
3 kezeletlen héjú citrom
3 tojás
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1/2 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg vaj
 
Lemon curd

Citromkrém elkészítése:

A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét. A citromlét összekeverjük a reszelt citromhéjjal, az édesítővel, a tojásokkal, a keményítővel, és vízgőz felett, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Levesszük a tűzről és belevegyítjük a kockára vágott vajat. Hűlni hagyjuk, végül üvegekbe kanalazzuk a krémet, és hűtőbe tesszük.
 
Lemon curd
 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .