Könnyed, nyárias málnás joghurtmousse pohárban. Nagy kedvencem lett az utóbbi években a mousse, ezen belül is a joghurtmouuse, mert egyszerre krémes, gyümölcsös és habkönnyű. A végeredmény pedig egy mutatós és finom desszert, ami biztos, hogy sikert arat mindenkinél, aki megkóstolja. Legtöbbször tortaként készítem piskóta vagy kekszes alappal, de ezúttal egyszerűsíteni akartam, és így született meg ez az egyszerű, de nagyszerű pohárdesszert. Én személy szerint a málnás verziót kedvelem a legjobban, de természetesen más gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzávalók:
2 személyre
a morzsához:
4 dkg teljes kiőrlésű édes keksz
1 dkg olvasztott vaj
a moussehoz:
6 dkg málnapüré (kb. 12 dkg málnából)
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1,5 zselatinlap
6 dkg natúr görög joghurt
5 dkg tejszÍn
továbbá:
10 dkg málna

Málnás joghurtmousse pohárban elkészítése:
A kekszet aprítógépben morzsásra dolgozzuk, elkeverjük a vajjal. 2/3-át a poharakba adagoljuk, és ráhalmozzuk a málna felét.
A moussehoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A málnapürét az édesítővel forrásig melegítjük, majd a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Hozzákeverjük a joghurtot, és hűlni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, óvatosan a málnás joghurthoz forgatjuk. A krémet a kekszes-málnás alapra öntjük, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A tetejükre halmozzuk a félretett málnát, és megszórjuk a maradék morzsával. Hidegen tálaljuk.
Ha tetszett a málnás joghurtmousse pohárban receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
1
desszert, édesség, joghurtmousse, málna, pohárdesszert, sütés nélkül