A málnás-kókuszos loaf cake tulajdonképpen egy vekni formájú, édes, kevert sütemény. A tésztája, könnyű és kellemesen kókuszos, a málnától pedig kellően szaftos. A gyümölcsből kerülhet bele ízlés szerint valamennyivel több is, hiszen a plusz málna nem rontja el, sőt. A többi meg már csak hab a tortán, azaz, akarom mondani, a sütin 🙂 Szóval ki kér egy szeletet uzsonnára?
Hozzávalók:
26 x 11 cm-es kenyér sütőformához
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
5 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
3 tojás
12,5 dkg puha vaj
12,5 dkg görög natúr joghurt
10 dkg málna
a habhoz:
2,5 dl hideg tejszín
1 csomag habfixáló (10 g)
1/2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a tetejére:
15 dkg málna

Málnás-kókuszos loaf cake elkészítése:
A tojást a kézi mixerrel habosra keverjük az édesítővel, hozzáadjuk a vajat, a joghurtot, a kókuszreszeléket, a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített kétféle lisztet, és egyneműre dolgozzuk. A massza felét a sütőpapírral bélelt formába öntjük, rászórjuk a málna 2/3-át, majd rákanalazzuk a többi tésztát, és belenyomkodjuk a maradék málnát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. A tejszínt, az édesítőt és a habfixálót a kézi mixerrel kemény habbá verjük, a sütemény tetejére kenjük, végül a málnával díszítjük.
1
desszert, kevert sütemény, loaf, sütemény