Málnás limonádé

In Étel & ital

Málnás limonádé

A nyári kánikula idején van igazán szezonja a limonádénak, amikor folyton valami hideget innánk. Egy ilyen napon gondoltam tovább a klasszikus limonádét és készítettem el ezt a málnás verziót, cukor nélkül. Jól lehűtve igazi felfrissülés volt, a málnás jégkocka pedig plusz élményt adott. Készítsd el és frissülj fel Te is egy pohár málnás limonádéval.

Hozzávalók:
(1 kancsó málnás limonádéhoz = 1,25 l)
 
1,25 l víz
2-3 ág menta
1 ág citromfű
2 ág levendula
2 ek. rizsszirup
1 db citrom
1 marék málna
 
a tálaláshoz:
málnás jégkocka
 

Málnás limonádé elkészítése:

A málnás jégkockákat előre elkészítjük, úgy, hogy a jégkocka forma minden mélyedésébe egy málnaszemet teszünk, felöntjük vízzel, és lefagyasztjuk. A limonádéhoz főzetet készítünk, amit érdemes néhány órával előbb elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek és jól le is hűljön fogyasztás előtt. Ehhez 1 liter vizet felforralunk, a menta -, citromfű -, levendula ágakat és a marék málnát beletesszük, egy citrom levét belefacsarjuk, majd hozzáadunk két evőkanál rizsszirupot. Állni hagyjuk kb. 1 órát, hogy az ízek összeérjenek. A fűszereket és a málnát közben összenyomkodhatjuk így még intenzívebb lesz a végén a limonádé íze. A kihűlt főzetet szűrőn át egy kancsóba öntjük, hozzáadjuk a maradék 2,5 dl hideg vizet és hűtőbe rakva jól lehűtjük. Fogyasztáskor 2-3 málnás jégkockát teszünk a poharakba és ráöntünk a málnás limonádéból.
 
Málnás limonádé
 
Málnás limonádé

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..