Egy új kedvencem lett az utóbbi időben, ez pedig a whoopie pie. Omlós, puha tésztakorongok, lágy krémmel töltve. A tésztája egy egyszerű kevert kakaós tészta, amihez mandulás-mascarponés krémet készítettem tölteléknek. Persze a mandulakrémes tölteléken kívül még számtalan verziót ki lehet próbálni, a klasszikus vaníliás vajkrém mellett, a krémsajtos, fagyis, pillecukros, mogyoróvajas változatot is, de nálam most ez a mandulakrémes íz a nyerő.
Szóval, ha egy finom és megunhatatlan aprósütit kerestek, ez a mandulakrémes whoopie pie tuti jó választás lesz.
Hozzávalók:
28-30 db-hoz
a tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg sima liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
15 dkg vaj
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 kiskanál vaníliaaroma
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál tejföl
a krémhez:
25 dkg mascarpone
2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál mandula aroma
1/2 dl tejszín

Mandulakrémes whoopie pie elkészítése:
A kétféle lisztet elvegyítjük a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat az édesítőszerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát, a tojást, a tejet, a tejfölt, a lisztes keveréket, majd egyneművé keverjük. A masszát sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire korongokat nyomunk egymástól 2-3 cm távolságra. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét az édesítőszerrel és a mandulaaromával kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a mandulakrémet és a tejszínhabot. A krémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és 1-1 kihűlt kekszkorongot betöltünk vele.
Ha tetszett a mandulakrémes whoopie pie receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes süteményeket, desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
aprósütemény, Donum Terrae, kevert, mandula, mandulakrém, sütemény, whoopie pie