In Desszert, Sütemény

Mandulás-körtés galette

A mandula és a körte párosa is egy garantáltan nyerő ízkombináció. Idén a már megszokott és kihagyhatatlan diós-fügés galette mellett kipróbáltam ezt a mandulás-körtés galette változatot is. A végeredmény nagyon-nagyon finom, szerintem mindenképp érdemes kipróbálni ezt a verziót is.
Azért a másik nagy kedvencemet, a diós-fügés galette receptemet is belinkelem ide, ha esetleg kedvet kaptál, és kipróbálnád.
 
Mandulás-körtés galette
 
Hozzávalók:
2 közepes galette-hez
 
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg sima liszt + a nyújtáshoz
15 dkg hideg vaj
1/4 teáskanál só
2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 tojás
2-3 evőkanál hideg víz
 
a töltelékhez:
2-3 evőkanál mandulakrém (elhagyható)
4 körte
4-5 evőkanál darált mandula
 
a kenéshez:
1 tojás
 
a tetejére:
szeletelt mandula
 

Mandulás-körtés galette

Mandulás-körtés galette elkészítése:

A tésztához a kétféle lisztet, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, vagy késes aprítóban morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd kézzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

A körtét megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tésztacipót 2 egyforma részre osztjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkettőt átgyúrjuk, kb. 3 mm vékony körlappá nyújtjuk, a szélétől kb. 4 cm-t elhagyva megkenjük a mandulakrémmel, meghintjük a darált mandulával és körkörösen ráhelyezzük a körteszeleteket. A tésztalap széleit felhajtjuk, óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük felvert tojással, rászórjuk a szeletelt mandulát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.

Mandulás-körtés galette

A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.
 

Ha tetszett a mandulás-körtés galette receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes süteményeket, desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .