
Mandulás-körtés galette elkészítése:
A tésztához a kétféle lisztet, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, vagy késes aprítóban morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd kézzel összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A körtét megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tésztacipót 2 egyforma részre osztjuk. Enyhén lisztezett felületen mindkettőt átgyúrjuk, kb. 3 mm vékony körlappá nyújtjuk, a szélétől kb. 4 cm-t elhagyva megkenjük a mandulakrémmel, meghintjük a darált mandulával és körkörösen ráhelyezzük a körteszeleteket. A tésztalap széleit felhajtjuk, óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük felvert tojással, rászórjuk a szeletelt mandulát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a mandulás-körtés galette receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes süteményeket, desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!
Likecukormentes, desszert, galette, körte, mandula, őszi, pite, sütemény