Marinált eper vaníliás tejszínhabbal

In Gyors desszert, Pohárdesszert

Marinált eper vaníliás tejszínhabbal

Az egyik legkönnyebb és legfinomabb gyors desszert így eperszezon idején az eper + tejszínhab kombó. És mivel az eper leszedett állapotban sajnos gyorsan romlásnak indul, gyakran bevetem ezt a mentő megoldást. Amitől ez a recept több az alap kombinációtól az az, hogy az epret előbb marináljuk, majd pedig rétegezzük a vaníliás tejszínhabbal és egy kevés szeletelt mandulával.
Szóval, ha szeretnétek egy villámgyors, ütős desszertet, a marinált eper vaníliás tejszínhabbal tökéletes választás.
 
Marinált eper vaníliás tejszínhabbal
 
Hozzávalók:
2 adaghoz
 
15 dkg eper
1/2 evőkanál édesítőszer
1/2 evőkanál balzsamecetkrém
1,5 dl hideg, cukormentes tejszín
1/2 csomag habfixáló (5 g)
1/2 kávéskanál őrölt Bourbon vanília
2 evőkanál szeletelt mandula
 
Marinált eper vaníliás tejszínhabbal

Marinált eper vaníliás tejszínhabbal elkészítése:

A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk az édesítőszerrel, meglocsoljuk a balzsamecettel, és szobahőmérsékleten legalább 1/2 órát állni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, belekeverjük a vaníliát.
A marinált eper egy részét poharakba adagoljuk, rászórjuk a szeletelt mandulát, rákanalazzuk a vaníliás tejszínhabot, majd a tetejére halmozzuk a maradék epret.
 
Marinált eper vaníliás tejszínhabbal
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .