Könnyed és mutatós sütés nélküli matcha-fehércsokoládé mousse tortácska készült nemrég a konyhámban. Nekem nagyon bejönnek ezek az egyszemélyes kis torták, amiket friss bogyós gyümölccsel díszítve, egyszerűen és gyorsan elegáns deszertté tudunk varázsolni. És akkor még a hozzáadott matcha teapor élénkzöld színéről nem is beszéltem…imádom, meg a desszertet is 🙂
Hozzávalók:
4 mini tortához
az alaphoz:
10 dkg cukormentes zabkeksz
3 dkg olvasztott vaj
a krémhez:
10 dkg cukormentes fehér csokoládé
6,5 dkg tej
1 lap lapzselatin
1 tojás sárgája
10 dkg tejszín
a tetejére:
friss áfonya, málna, ribizli vegyesen

Matcha-fehércsokoládé mousse tortácska elkészítése:
A kekszet aprítógépben morzsásra dolgozzuk, elkeverjük a vajjal, majd sütőpapírral fedett tálcára állított desszertgyűrűk aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
A moussehoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk, félretesszük. A tejet, a tojássárgáját, és a matchaport gőz fölött sűrűsödésig melegítjük. A tűzről levéve a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Langyosra hűtjük.
A tejszínt habbá verjük, óvatosan a matchás-fehércsokoládéhoz forgatjuk. A krémet a kekszes alapra öntjük, és további minimum 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezután késsel körbevágva leválasztjuk róla a desszertgyűrűt. A tetejüket friss gyümölccsel díszítjük.
A recepthez használt matcha teáról további információ az
M Matcha oldalán található.
Inspiráció: Ötvös Zsuzsanna Kreatív desszertiskola c. könyve
1
desszert, matcha, mousse, sütemény, sütés nélkül
Nekem nem dermedt meg.
Kedves Kata! Nagyon sajnálom, nem tudom mi lehet ennek az oka. A hozzávalókban vagy az elkészítésnél esetleg nem tértél el valamiben? Üdv.: Anita