Meggydzsem

In Étel & ital

Meggydzsem

  
Meggyből is készítettem egy adag dzsemet, amihez szintén bevetettem a dzsemfixet, így a meggymagozást követően nagyon gyorsan sikerült néhány üveg meggydzsemre szert tennem.
 
Hozzávalók:
1250 g meggy (tisztított, pépesített formában)
1 tasak 3:1 dzsemfix
20 ml folyékony édesítőszer (Ezerédest használtam)
 
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, botmixerrel pürésítjük, majd kimérjük az adott mennyiséget és egy magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük a dzsemfixet és az édesítőt, majd nagy lángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen 25 percet főztem a gáz bekapcsolásától számítva, mert jó sűrű állagot akartam elérni). Ha szükséges távolítsuk el a habot a tetejéről és merjük bele az előkészített üvegekbe. Jól zárjuk le az üvegek tetejét és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .