Ez a mézeskalácsos-kakaós muffin egy nagyon egyszerű és gyors süti, ideális, ha nem akartok egy tortának nekiállni. A végén ezeket a kis sütiket is feldíszíthetitek kisebb mézeskalács figurával, rozmaringággal vagy egyéb ehető apró díszekkel, mint egy tortát.
Hozzávalók:
8 darabhoz
8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 dkg liszt
1 csipet só
1,5 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
5 dkg puha laktózmentes vaj
5 dkg porrá őrölt eritrit
2 tojás
1 dl cukormentes mandulatej
1 teáskanál vaníliakivonat
a krémhez:
10 dkg puha laktózmentes vaj
1,5 dkg porrá őrölt 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 csapott teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
2 evőkanál tejszín
Mézeskalácsos-kakaós muffin elkészítése:
A vajat az édesítővel habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a vaníliaaromát. A kétféle lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a fűszerkeveréket átszitáljuk, a vajas keverékhez adjuk, majd az egészet összedolgozzuk. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, mindet a 3/4-ükig töltjük a tésztával, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A vajat a por édesítővel kihabosítjuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd a tejszínnel lazítjuk. A kihűlt muffinokat a krémmel díszítjük.
Ha tetszett a mézeskalácsos-kakaós muffin receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cupcake, desszert, kakaó, karácsony, muffin, Sambirano Gold, sütemény, süti