Mini répatorta

In Desszert, Sütemény, Torta

Mini répatorta

A sütit a Vénusz nyereményjátékára készítettem. A feladat az volt, hogy a megadott nyolc egyszerű bögrés desszertből egyet ki kellett kiválasztani, azt megsütni, majd lefotózni. Nekem a répatorta amúgy is nagy kedvencem, így erre a mini répatorta sütire esett a választásom. A megadott recepten nem alakítottam szinte semmit, csak a barna cukor mennyiségét feleztem meg. Még így is bőven édesek lettek a répatortácskák.
 
Hozzávalók:
a mérce: 2,5 dl-es bögre
 
2 bögre liszt
1 tk. sütőpor
csipet só
2 bögre reszelt sárgarépa
1 bögre Vénusz Vajízű Sütőmargarin
2 tojás
½ bögre barna nádcukor
¼ tk. őrölt fahéj
¼ tk. őrölt gyömbér
1 narancs reszelt héja és leve
 

Mini répatorta elkészítése:

Egy tálba kimérjük és összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a gyömbért. A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. Egy keverőtálban a tojásokat a cukorral kézi robotgép segítségével habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és tovább keverjük a géppel. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a narancs reszelt héját és levét, majd a lisztes keveréket apránként adagolva fakanállal összekeverjük. Margarinnal enyhén kikent szilikon formákba töltjük a masszát (bögréket vagy üvegeket is használhatunk) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd fordítsuk ki egy rácsra őket. Langyosan és akár egy kis plusz reszelt répával igazán finom és egyszerű desszert lett ez a mini répatorta.
 
Mini répatorta

, , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..