In Étel & ital

Mungóbabcsírás üvegtészta-saláta

A mungóbabcsírás üvegtészta-saláta annyira egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hogy bármelyik rohanós hétköznapra beilleszthetjük ebédnek vagy vacsorának. Csupán néhány hozzávaló szükséges hozzá, és akár előző este is könnyen összedobható, és dobozolható másnapra.  
 
Mungóbabcsírás üvegtészta-saláta
 
Hozzávalók:
3-4 személyre
 
20 dkg üvegtészta
2 újhagyma
1 kígyóuborka
1 lime kifacsart leve
5-6 evőkanál szezámolaj
 
a tetejére:
fekete szezámmag
korianderzöld
 

Mungóbabcsírás üvegtészta-saláta

Mungóbabcsírás üvegtészta-saláta elkészítése:

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. Az újhagymát felszeleteljük. Az uborkát zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk, mindet feltekerjük. A tésztát megsózzuk, hozzáadjuk a mungóbabcsírát, az újhagymát, majd összeforgatjuk a szezámolajjal és a limelével.
Az uborkatekercsekkel, valamint kevés korianderrel és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
 
Mungóbabcsírás üvegtészta-saláta
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.
A recepthez a biocsírát a Bioháló biztosította.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu hátterét használtam.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..