Palacsintamuffin

In Desszert, Muffin, Palacsinta

Palacsintamuffin

Ha nincs kedvünk serpenyőben sütögetni a palacsintát, elkészíthetjük kedvencünket muffinformában is. A palacsintamuffin egyszerű és gyors édesség, a tésztája pedig könnyű és puha. Sütés előtt, a tetejét szórjuk meg jó sok csokoládécseppel és aszalt vörösáfonyával, de akár már a massza összekeverésénél is hozzáadhatjuk őket. Langyosan a legfinomabb.
 
Hozzávalók:
12 db-hoz
 
a tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 tojás
1 evőkanál eritrit
2 evőkanál olvasztott vaj (3 dkg)
2,5 dl tej
 
a tetejére:
3 dkg aszalt vörösáfonya
2-3 dkg étcsokoládé csepp
 

Palacsintamuffin elkészítése:

A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral és szódabikarbónával. Külön tálban kihabosítjuk a tojást az eritrittel, majd belekeverjük az olvasztott vajat és a tejet. Ezután fokozatosan összedolgozzuk a száraz keverékkel. A tésztát 15 percet pihentetjük. A muffin formát kikenjük olajjal, majd belekanalazzuk a masszát. A tetejére szórjuk az áfonyát és a csokoládécseppet, kicsit bele is nyomkodhatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 14-15 percig sütjük. Néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd óvatosan kiemeljük a muffinokat. Porrá őrölt eritrittel szórva tálaljuk.
 Palacsintamuffin
 
Palacsintamuffin
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .