Panzanella saláta

In Étel & ital

Panzanella saláta

Ismét egy olasz klasszikus, toszkán panzanella saláta. Néhány alapanyag szükséges csupán hozzá, mégis nagyon finom, ízletes, nyárias, a kenyérnek köszönhetően pedig laktató. Nyári estéken, borozgatáshoz tökéletes fogás akár önmagában is, vagy remek választás grillételek mellé köretként. Amire mindenképp érdemes odafigyelni, az a jó minőségű olívaolaj, és a kenyér, ami legyen masszív, tömör, és egy kicsit szikkadt. Ha összeállítottuk a panzanella salátát, tálalhatjuk azonnal is, vagy hagyhatjuk egy fél órát még állni, hogy az ízek összeérjenek.
 
Hozzávalók:
2 személyre
 
10 dkg szikkadt ciabatta kenyér
3 érett paradicsom
5-6 koktélparadicsom
1 közepes fej lilahagyma
15 dkg nyers uborka
7-8 friss bazsalikomlevél
½ teáskanál fekete szezámmag
4 evőkanál extra szűz olivaolaj
2 evőkanál fehérborecet
 
a tálaláshoz:
½ teáskanál fekete szezámmag
friss bazsalikomlevél
 

Panzanella saláta elkészítése:

A kenyeret kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a felkockázott paradicsommal és állni hagyjuk kicsit, hogy felszívja a levét. Hozzáadjuk a kockára vágott uborkát, a vékonyra szelt lilahagymát, a félbevágott koktélparadicsomot és az aprított bazsalikomot, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, fehérborecettel és az egészet összeforgatjuk. Tálaláskor megszórjuk sóvirággal, fekete szezámmaggal. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. 
 
Panzanella saláta Panzanella saláta
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
A fűszereket keressétek a Fűszerész-nél.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .