Sajtgolyó

In Étel & ital

Sajtgolyó

Most készítettem először sajtgolyót, és bizony nem gondoltam volna, hogy ennyire finom. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár köretként vagy csak önmagában egy kis mártogatóssal is fogyasztható. Fele-fele arányban használtam a sajtgolyókhoz trappista és füstölt sajtot, de gondolom, lehet másféle sajttokkal is helyettesíteni. Biztos vagyok benne, hogy ezen túl gyakran fogok készíteni majd ilyen sajtgolyó falatokat.
 
Hozzávalók:
(25 db golyóhoz)
 
10 dkg liszt
15 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt sajt fele-fele arányban)
½ kk. só
2 tojás
olaj a sütéshez
 
A sajtokat lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat és összegyúrjuk. A tésztából kisebb dió méretű golyókat formázunk és bő forró olajban aranyszínűre sütjük őket. Készíthetünk a sajtgolyókhoz mártogatósként fokhagymás tejfölt. 
 
A receptötlet innen van.

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .