Sárgadinnye krémleves

In Étel & ital

Sárgadinnye krémleves

Kicsit megtévesztő lehet a recept címe, mivel ez a fajta dinnye csak kívül sárga, belül halványzöld, de ettől eltekintve ugyanolyan édes és finom, mint sárga húsú társa.  
 
Hozzávalók:
40 dkg Gália sárgadinnye (1 db kis dinnye)
1,5 dl víz 1 ek. citromlé
 
a sziruphoz:
néhány darab fahéj
néhány szem szegfűszeg
0,5 dl víz
3 ek. eritrit
1 tk. vanília aroma
 
a sűrítéshez:
1 dl főzőtejszín
 
A dinnyét félbevágjuk, a magos részt kiszedjük, a húsát egy fagylaltos kanál segítségével kivájjuk és a hozzáadott vízzel és citromlével néhány perc alatt puhára pároljuk. Közben elkészítjük a szirupot, amihez az eritriolt, a fahéj darabokat és néhány szegfűszeget összeforralunk. Ha kész, leszűrjük és a dinnyelevessel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Lehűtve tálaljuk.
 
 

,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .