Sült joghurttorta körteszósszal

In Torta

Sült joghurttorta fahéjas körteszósszal gluténmentesen

Ez is egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept. A végeredmény pedig egy légiesen könnyű és hihetetlenül finom torta. Egyedül a sütési idő az, amit ki kell várni, addig azonban elkészíthető hozzá a körteszósz. 

Hozzávalók:

(18 cm átmérőjű tortaformához)
1 nagy doboz natúr görög joghurt (400 g)
3 tojás
5 dkg eritrit
4 dkg rizsliszt
1 kk. sütőpor
1 ek. kukoricakeményítő
1 ek. vanília aroma
 
a körteszószhoz:
kb. 30 dkg körte (hámozva, darabolva)
1 ek. eritrit
1 tk. fahéj
1 ek. kukoricakeményítő + 1-2 ek. víz feloldani
 
Kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt, a görög joghurtot és a vanília aromát és jól összekeverjük az egészet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a tortaformába öntjük a masszát és 160 fokon 45 percig sütjük. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (egy kicsit így is be fog esni a torta közepe). Miközben sül a torta, elkészítjük a körteszószt hozzá. Ehhez a körtéket meghámozzuk, felkockázzuk és egy kisebb lábosban összekeverjük az eritrittel és a fahéjjal, majd néhány perc alatt megpároljuk. A végén hozzáöntjük a kevés vízben feloldott kukoricakeményítőt, besűrítjük, majd zárjuk el a lángot és hűtsük ki. Ha már kihűlt a szósz, kanalazzuk a torta tetejére.

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .