Ha október, akkor sütőtök. Sokszor kerül ilyentájt az asztalra nálunk, leves, krém, vagy valamilyen édesség formájában is. Számtalan módon fel lehet használni, és érdemes is, mert nagyon egészséges. Nálam most a fánk tésztájába is került egy adag sült sütőtök püré, amitől nagyon finom lett. A sütőtökös fánkgolyó fahéjas nyírfaporcukorral megszórva vagy házi baracklekvárral is isteni, nagyon eteti magát. Nem véletlen, hogy frissen pillanatok alatt el is fogyott itthon.
Hozzávalók:
30-32 darabhoz
a tésztához:
12,5 dkg sütőtök
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg natúr görög joghurt
1 csipet só
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál nyírfacukor
1 tojás
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
fahéjas nyírfaporcukor
házi cukormentes lekvár
Sütőtökös fánkgolyó elkészítése:
Mélyebb tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd két kiskanállal golyókat szaggatunk a masszából, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük. Tálaláskor fahéjas nyírfaporcukrot és lekvárt kínáljunk mellé.
Like
desszert, édesség, fánk, fánkgolyó, sütőtök