Sütőtökös fánkgolyó

In Desszert, Fánk

Sütőtökös fánkgolyó

Ha október, akkor sütőtök. Sokszor kerül ilyentájt az asztalra nálunk, leves, krém, vagy valamilyen édesség formájában is. Számtalan módon fel lehet használni, és érdemes is, mert nagyon egészséges. Nálam most a fánk tésztájába is került egy adag sült sütőtök püré, amitől nagyon finom lett. A sütőtökös fánkgolyó fahéjas nyírfaporcukorral megszórva vagy házi baracklekvárral is isteni, nagyon eteti magát. Nem véletlen, hogy frissen pillanatok alatt el is fogyott itthon.
 
Hozzávalók:
30-32 darabhoz
 
a tésztához:
12,5 dkg sütőtök
12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg natúr görög joghurt
1 csipet só
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál nyírfacukor
1 tojás
 
a sütéshez:
olaj
 
a tálaláshoz:
fahéjas nyírfaporcukor
házi cukormentes lekvár
 

Sütőtökös fánkgolyó elkészítése:

Mélyebb tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd két kiskanállal golyókat szaggatunk a masszából, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük. Tálaláskor fahéjas nyírfaporcukrot és lekvárt kínáljunk mellé.
 
Sütőtökös fánkgolyó
 
Sütőtökös fánkgolyó
 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .