Annyira nagy sikere volt múltkor a szedres-málnás sajttortának, hogy úgy döntöttem ismét ezt készítek, csak most a málnát áfonyára cseréltem. Ebben a melegben pont tökéletes desszert, nem kell sütni, gyümölcsös és hideg.
Hozzávalók:
200 g zabkeksz (Zabfalatok)
8 dkg vaj
500 g mascarpone
1 ek. vanília aroma
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
3 ek. eritrit (porrá őrölve)
szeder és áfonya vegyesen (ízlés szerint vagy annyi amennyi a torta tetejét befedi)
A kekszet aprítóban ledaráljuk és az olvasztott vajjal összekeverjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral és a kekszes masszát az alján elegyengetjük, majd hűtőbe rakjuk. A krémhez a tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a porrá őrölt eritritet és keményre verjük. A mascarponéhoz hozzákeverjük a vanília aromát és a felvert tejszínt. A krémet rákanalazzuk a kekszes alapra és legalább 2-3 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. A gyümölcsöket tálalás előtt rátesszük a tetejére.
Like
áfonya, desszert, mascarpone, sajttorta, sütés nélkül, szeder, torta