Szilvás crumble

In Gyors desszert

Szilvás crumble

Egyik kedvenc gyors desszertem most szilvával és sok-sok fahéjjal. Egyszerűen mennyei.
 
Hozzávalók:
a gyümölcsös réteghez:
50 dkg szilva (kimagozva)
2 ek. kókuszvirág cukor
1 ek. fahéj
 
a tésztához:
5 dkg tk. búzaliszt
5 dkg aprószemű zabpehely
1 ek. xilit porcukor
5 dkg hideg vaj
 
+ 1-2 ek. kókuszvirág cukor a morzsa tetejére
 
A felezett szilvákat hőálló tálba tesszük, összeforgatjuk a kókuszvirág cukorral és a fahéjjal. A tésztához a lisztet, zabpelyhet, xilit porcukrot és a felkockázott vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A gyümölcsös rétegre egyenletesen elosztva rászórjuk a morzsát, meghintjük egy kevés kókuszvirág cukorral, lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig.
 
Szerintem langyosan a legfinomabb.
 
 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..