Szuper egészséges zabkása

In Desszert, Étel & ital, Reggeli

Szuper egészséges zabkása

A zabkásában az a szuper, hogy egészséges, tápláló, gyorsan elkészíthető, nagyon finom, és hihetetlenül sokféleképpen ízesíthető. Elsősorban egy tökéletes napindító a zabkása, de nem csak reggelire fogyasztható, vacsorának vagy desszertnek is jó megoldás. Nyáron érdemes előző este már elkészíteni és hűtőben pihentetni reggelig, a nagy melegben kifejezetten jól fog esni a hideg zabkása gyümölcsökkel megpakolva. A kása elkészítéséhez használjuk a finomabb, apró szemű zabpelyhet, hogy krémesebb legyen és gyorsabban elkészüljön.
 
Hozzávalók:
(1 főre)
 
5 dkg apró szemű zabpehely
2 dl cukormentes mandulatej
csipet só
1,5 ek. rizsszirup
1 kk. vanília kivonat
1 kk. chia mag
1 kk. fahéj
1 tk. házi vaníliás xilit
pár szem mandula durvára törve
néhány szem gyümölcs (eper, málna, áfonya)
 

Szuper egészséges zabkása elkészítése:

A zabpelyhet a mandulatejjel együtt egy kisebb lábasba öntjük és kis lángon folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész, hozzákeverjük a chia magot, a rizsszirupot, a vanília kivonatot, egy teáskanál vaníliás xilitet és egy kis őrölt fahéjat ízlés szerint. Tálkába szedjük a zabkását, megszórjuk a durvára tört mandulával, esetleg még egy kis őrölt fahéjjal (én nagyon szeretem, ha jó fahéjas) és a tetejére pakoljuk vegyesen az epret, málnát, áfonyát. Langyosan vagy lehűtve is fogyasztható.
 
Szuper egészséges zabkása

, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .