Teljes kiőrlésű szupergyors fánk

In Fánk

Teljes kiőrlésű szupergyors fánk

Ebédre szerettem volna a leves után másodiknak valami édes tésztát, de mivel nem gondolkodtam előre, ezért csak valami szupergyors egyszerű dolog jöhetett szóba. Elsőként a fánk jutott eszembe, végül is most van a szezonja, meg már nagyon rég készítettem, hiszen nem éppen egy diétás, cukormentes, egészséges kategóriába sorolható édesség. De úgy voltam vele, ha már bevillant nem gondolkodok sokat rajta, csak egyszerűen kisütök valamit 🙂 Tényleg gyors és szerintem nagyon finom is.
 
Hozzávalók:
250 g tejföl (1,5 kis pohár)
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tasak sütőpor (15 g)
2 ek. nyírfacukor
olaj a sütéshez
 
A hozzávalókat keverjük össze. A végeredmény nyúlós, ragadós massza kell, hogy legyen. Kisebb lábosban forrósítsunk fel olajat, majd két kanál segítségével adagoljunk a masszából ízlés szerinti halmokat. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre a fánkokat. Még langyosan a legfinomabb. Nálam házi cukormentes kajszibarack levár volt hozzá. Az alapötlet innen származik.

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..