A túró rudi ízvilága szederöntettel megbolondítva. Igazán gyors finomság, ha nincs időd sütni, azonban mégis kellene valami könnyű desszert. Túró rudi imádóknak kötelező.
Hozzávalók:
(4 kis pohárnyi adaghoz)
a krémhez:
25 dkg túró
4 ek. eritriol
1 ek. vanília aroma
1 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
az öntethez:
10-15 dkg szeder
1-2 ek. barna nádcukor
kevés víz (kb. 2-3 ek.)
Először elkészítjük az öntetet, amihez a szedret megmossuk, majd egy kis lábosban a nádcukorral és a vízzel összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. A krémhez a túrót összekeverjük a tejszínnel (nem kell felverni), az eritriollal és a vanília aromával, majd beleszórjuk az apróra tördelt étcsokoládét. Adagoljuk a poharakba a túró rudi krémet, a tetejére pedig kanalazzunk az öntetből. (Én első lépésként a pohárkák aljába is tettem egy kicsit a szedres öntetből.) Szórhatunk még pluszba a tetejére egy kevés apróra tördelt étcsokoládét. Tegyük hűtőbe tálalásig.
A túró rudi pohárban ötletet
itt láttam.
Like
cukormentes, desszert, édesség, pohárdesszert, szeder, túró, túrókrém