Túrófánk golyó

In Fánk

Túrófánk golyó

Az igazság az, hogy a fánkot is azon édességek közé sorolom, amelyeknek nem tudok ellenállni. Jöhet télen-nyáron bármilyen formában, egyszerűen nem tudom megunni, képes vagyok nekiállni és elkészíteni bármikor. Így történt, hogy amikor megláttam ezeket az édes kis túrós fánkgolyókat, azonnal eldőlt, hogy muszáj megcsinálnom. Hihetetlenül finom kis könnyű fánkocskákat kaptam és nem mellesleg nagyon gyorsan elkészült. Biztos, hogy sokszor fogom még készíteni. Ebből a mennyiségből nekem 30 db lett.
 
Hozzávalók:
12,5 dkg túró
1 bögre liszt (2,5 dl)
1 csipet só
½ tk. szódabikarbóna
1 ek. nyírfacukor
1 nagyobb tojás
½ kis doboz tejföl (kb. 90g)
olaj a sütéshez
 
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd a kapott masszából kiskanál segítségével szaggassunk kívánt adagokat a forró, bő olajba. A fánkokat addig süssük, amíg aranybarna színt nem kapnak (ez pár perc). Forgatni nem kell őket, mert maguktól forognak az olajban. Ha megsültek, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk. Tálaljuk a fánkokat sztíviával vagy nyírfaporcukorral megszórva, cukormentes lekvárral vagy édesített tejföllel, de csak magában is nagyon finom.
Az ötlet innen van.

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .