Túrós-epres őzgerinc

In Desszert, Sütés nélküli desszert

Túrós-epres őzgerinc

Lassan beköszönt a nyár, a jó idő, ezzel együtt előkerülnek a gyors, sütés nélküli desszertek receptjei. Ez a túrós-epres őzgerinc pont egy ilyen egyszerű, gyors sütemény, csak a hűtési idővel számoljunk, érdemes legalább előző este elkészíteni.
 
Hozzávalók:
32 x 8 cm-es őzgerincformához
 
25 dkg túró
4 dl tej
10 dkg vaj
8 dkg nyírfacukor
2,5 evőkanál zselatinpor
25 dkg eper
½ csomag cukormentes háztartási keksz (kb. 8 dkg)
 
a tálaláshoz:
néhány szem eper
 

Túrós-epres őzgerinc elkészítése:

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy körben túllógjon rajta. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és felszeleteljük. A túrót 2 dl tejjel turmixoljuk. A vajat a nyírfacukorral kihabosítjuk. A zselatint a maradék tejben elkeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk fel.  A 3 részt alaposan összeturmixoljuk. A masszát az őzgerincformába öntjük. Amikor dermedni kezd, ráhelyezzük és finoman belenyomkodjuk az eperszeleteket, majd befedjük a háztartási keksszel. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára, másnap tálcára borítjuk. Tálalás előtt néhány szem eperrel díszítjük.
 
Túrós-epres őzgerinc
 
Túrós-epres őzgerinc
 
 A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..