A hétvégékbe simán beleférhet reggelire valamilyen gyorsan összedobható finomság, mint például ez a túrós gofri is. A sülési időt persze nem tudjuk megúszni, de cserébe a végeredmény nagyon finom, puha és szaftos gofri. Én önmagában, langyosan, mindenféle feltét nélkül is imádtam, de megkenhetjük lekvárral, nyomhatunk rá tejszínhabot vagy éppen gyümölccsel is fogyaszthatjuk.
Ez ismét egy sütőben készíthető gofri recept, a szilikonos gofrisütő formához, amely természetesen a hagyományos, elektromos gofrisütőben is elkészíthető.
Hozzávalók:
15 darabhoz
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
10 dkg túró
5 dkg nyírfacukor
2 tojás
5 dkg vaj
2 dl tej
1/2 biocitrom reszelt héja
a sütőforma kenéséhez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
gyümölcs
cukormentes lekvár
a tetejére:
porrá őrölt nyírfacukor

Túrós gofri elkészítése:
A tojást habosra verjük a nyírfacukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, a túrót és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát az olajjal vékonyan kikent sütőformába adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A műveletet addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. A gofri tetejét meghintjük porrá őrölt nyírfacukorral. Gyümölccsel és lekvárral tálaljuk.
A gofrisütő formát a
Cookori.com webáruházban tudjátok beszerezni.
Like
desszert, gofri, reggeli, túró