Virslis muffin

In Muffin

Virslis muffin

Ritkán készítek sós muffint, mert nekem első sorban egy pihe-puha, gyümölcsös vagy csokoládés, aszalványos, magos süteményt jelent, és ezért nehezen áll össze a kép, ha sós változatként gondolok rá. Sőt, hosszú évekig nem is sütöttem máshogy, csak édesen.  Mostanában viszont ha lassan is, de kezd megváltozni ez a dolog, köszönhetően annak, hogy férj kérésének eleget téve, egyszer-egyszer beiktatom a sós verziót. Így született meg a virslis muffin ötlete is, amit nagyon egyszerű elkészíteni, és kitűnő vacsorára vagy akár egy buliba sörkorcsolyaként.
 
Hozzávalók:
12 db-hoz
 
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12 dkg fehér tönkölyliszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál tengeri só
frissen őrölt zöldbors
1 teáskanál vágott snidling
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt oregánó
15 dkg füstölt virsli
12 dkg füstölt sajt
2 tojás
0,5 dl olaj
2,5 dl kefir
 

Virslis muffin elkészítése:

A virslit apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a zöldfűszereket összevegyítjük. Beleforgatjuk a virslit és a sajt 2/3 részét.
A tojást az olajjal és a kefirrel kikeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet összedolgozzuk. A tésztát papírkapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
 
Virslis muffin
 
Virslis muffin
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
A fűszerekért nézzetek be a Fűszerészhez.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .