Ez a whiskey-s csokoládégolyó is egy szuper last minute édesség, hiszen nem kell sütni, pillanatok alatt összeállítható, majd fél óra dermedés után csak formázni kell, és mindet kakaóporba forgatni.
Hozzávalók:
30 db-hoz
25 dkg cukormentes édes keksz
10 dkg vaj
15 dkg cukormentes tejcsokoládé
1/2 dl whiskey
a forgatáshoz:
cukrozatlan kakaópor
Whiskey-s csokoládégolyó elkészítése:
A kekszet az aprítóba mérjük, morzsásra daráljuk. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a whiskey-t, a kekszet, és az egészet egyneművé dolgozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni. A masszából diónyi golyókat formázunk, mindet kakaóba forgatjuk, és tálalásig hűtőbe rakjuk.
1
bonbon, csokoládé, csokoládégolyó, desszert, kekszgolyó
Nagyon tetszik nekem ez a desszert! kérhetek segítséget a CH kiszámolásához? köszönöm szépen
Szia Mónika! Igen, én a receptben a Gullon Fibre kekszét használtam, a csoki a Wawel cukormentes tejcsokija, a cukormentes kakaópor pedig, Spar saját.
Ezek alapján ha mindennek nézem a ch-ját még a vajnak is, akkor ezek alapján, nálam 245,6 g az össz ch, amit ha elosztok 30 db-bal, 8,2 g ch-t kapok 1 db golyóra. Remélem tudtam segíteni.