In Bonbon, Desszert

Whiskey-s csokoládégolyó

Ez a whiskey-s csokoládégolyó is egy szuper last minute édesség, hiszen nem kell sütni, pillanatok alatt összeállítható, majd fél óra dermedés után csak formázni kell, és mindet kakaóporba forgatni.
 
Whiskey-s csokoládégolyó
 
Hozzávalók:
30 db-hoz
 
25 dkg cukormentes édes keksz
10 dkg vaj
15 dkg cukormentes tejcsokoládé
1/2 dl whiskey
 
a forgatáshoz:
cukrozatlan kakaópor
 
Whiskey-s csokoládégolyó

Whiskey-s csokoládégolyó elkészítése:

A kekszet az aprítóba mérjük, morzsásra daráljuk. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a whiskey-t, a kekszet, és az egészet egyneművé dolgozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni. A masszából diónyi golyókat formázunk, mindet kakaóba forgatjuk, és tálalásig hűtőbe rakjuk.
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
A recept elkészítésében a Russell Hobbs Horizon mini aprítóvolt segítségemre.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

2 Responses to Whiskey-s csokoládégolyó

  1. Mónika szerint:

    Nagyon tetszik nekem ez a desszert! kérhetek segítséget a CH kiszámolásához? köszönöm szépen

    • Anita szerint:

      Szia Mónika! Igen, én a receptben a Gullon Fibre kekszét használtam, a csoki a Wawel cukormentes tejcsokija, a cukormentes kakaópor pedig, Spar saját.
      Ezek alapján ha mindennek nézem a ch-ját még a vajnak is, akkor ezek alapján, nálam 245,6 g az össz ch, amit ha elosztok 30 db-bal, 8,2 g ch-t kapok 1 db golyóra. Remélem tudtam segíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .