In Bonbon, Desszert

Whiskey-s csokoládégolyó

Ez a whiskey-s csokoládégolyó is egy szuper last minute édesség, hiszen nem kell sütni, pillanatok alatt összeállítható, majd fél óra dermedés után csak formázni kell, és mindet kakaóporba forgatni.
 
Whiskey-s csokoládégolyó
 
Hozzávalók:
30 db-hoz
 
25 dkg cukormentes édes keksz
10 dkg vaj
15 dkg cukormentes tejcsokoládé
1/2 dl whiskey
 
a forgatáshoz:
cukrozatlan kakaópor
 
Whiskey-s csokoládégolyó

Whiskey-s csokoládégolyó elkészítése:

A kekszet az aprítóba mérjük, morzsásra daráljuk. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a whiskey-t, a kekszet, és az egészet egyneművé dolgozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni. A masszából diónyi golyókat formázunk, mindet kakaóba forgatjuk, és tálalásig hűtőbe rakjuk.
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
A recept elkészítésében a Russell Hobbs Horizon mini aprítóvolt segítségemre.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..