A hagyományos gofri egészségesebb változata ez a zablisztes gofri. A receptet szilikon gofrisütőformához adtam meg, de elektromos gofrisütővel is elkészíthető. A kisült gofrit számtalan módon tálalhatjuk. Nagyon finom friss gyümölcsökkel és csokoládéöntettel, de nyomhatunk rá csak tejszínhabot, vagy megkenhetjük dzsemmel is.
Hozzávalók:
12 darabhoz
18 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
3 dkg nyírfacukor
½ csomag sütőpor (6 g)
1 csipet só
2 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
2 dl tej
3 evőkanál kókuszolaj
a sütőforma kenéséhez:
kókuszolaj
az öntethez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
a tálaláshoz:
gyümölcs
Zablisztes gofri elkészítése:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, 10 percig pihentetjük. A kókuszolajjal vékonyan kikent sütőformába adagoljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 16-18 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük. A folyamatot a maradék tésztával megismételjük. Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Tálaláskor a gofrit friss gyümölcsökkel és csokoládéöntettel kínáljuk.
A gofrisütő formát a
Cookori.com webáruházban tudjátok beszerezni.
4
cukormentes, egészséges, gofri