Zablisztes gofri

In Desszert, Palacsinta

Zablisztes gofri

A hagyományos gofri egészségesebb változata ez a zablisztes gofri. A receptet szilikon gofrisütőformához adtam meg, de elektromos gofrisütővel is elkészíthető. A kisült gofrit számtalan módon tálalhatjuk. Nagyon finom friss gyümölcsökkel és csokoládéöntettel, de nyomhatunk rá csak tejszínhabot, vagy megkenhetjük dzsemmel is.
 
Hozzávalók:
12 darabhoz
 
18 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
3 dkg nyírfacukor
½ csomag sütőpor (6 g)
1 csipet só
2 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
2 dl tej
3 evőkanál kókuszolaj
 
a sütőforma kenéséhez:
kókuszolaj
 
az öntethez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kókuszolaj
 
a tálaláshoz:
gyümölcs
 

Zablisztes gofri elkészítése:

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, 10 percig pihentetjük. A kókuszolajjal vékonyan kikent sütőformába adagoljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 16-18 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük. A folyamatot a maradék tésztával megismételjük. Az étcsokoládét a kókuszolajjal vízgőz felett megolvasztjuk. Tálaláskor a gofrit friss gyümölcsökkel és csokoládéöntettel kínáljuk.
 
Zablisztes gofri
 
Zablisztes gofri
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
A gofrisütő formát a Cookori.com  webáruházban tudjátok beszerezni.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .