Epres tiramisu cukormentesen kávé nélkül. Az eredeti tiramisu újragondolt verziója, ami sokkal könnyedebb, frissebb, krémesebb, mint a hagyományos változat. Plusz én még a babapiskótát is lecseréltem benne cukormentes, teljes kiőrlésű omlós kekszre. A végeredmény így is isteni, ne hagyjátok ki.
Hozzávalók:
2 db 21 x 13 cm-es tálhoz vagy 1 nagyobbhoz
10 dkg eper
25 dkg mascarpone
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál vaníliakivonat
2 dl tejszín
15 dkg eperlekvár
6 evőkanál meleg víz
22,5 dkg cukormentes omlós keksz
a díszítéshez:
15 dkg eper
a tálaláshoz:
őrölt fahéj
eritrit
Epres tiramisu cukormentesen elkészítése:
Az epret megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A lekvárt összekeverjük a vízzel. A tálak alján eloszlatunk egy kevés mascarponés krémet. A kekszet az eperszószba mártjuk, és a tálakba rendezzük. Ráhalmozzuk a krém felét, majd kirakjuk a szeletelt eperrel. Ezután rárakjuk a maradék eperszószba forgatott kekszet, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. A díszítéshez a megtisztított epret kis kockákra vágjuk, és a sütemény tetejére halmozzuk. Kevés őrölt fahéjjal elkevert eritrittel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett az epres tiramisu receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cukormentes, desszert, eper, Kifőztük, Russell Hobbs, sütés nélkül, tiramisu