Édes, omlós keksz tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy nassolni valónak. A kekszeket Sarah Wilson Leszoktam a cukorról c. könyvében láttam és már régóta ki akartam próbálni. Kisebb átalakításokkal most végre elkészítettem, és meg kell hagyni nagyon finom lett. A keksz nálunk friss málnával fogyott leginkább, de egy csésze teához vagy kávéhoz is kitűnő.
Hozzávalók:
(Mennyiség: kb. 16 db keksz)
8 dkg mandulaliszt
4 dkg kókuszliszt
½ kk. szódabikarbóna
csipet só
2 ek. eritrit
1 kk. vanília aroma
10 dkg lágy vaj
Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk. A mandulalisztet, a kókuszlisztet, a szódabikarbónát, a csipet sót és az eritritet elvegyítjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lágy vajat és az egészet összedolgozzuk. Kanállal diónyi golyókat formázunk a masszából, sütőlemezre rakosgatjuk néhány centi távolságra egymástól és egy pohár aljával, amit eritritbe nyomunk (így a tészta nem tapad a pohár aljára) lelapítjuk őket. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt aranybarna színűre sütjük. Melegen csak óvatosan nyúljunk hozzá, mert könnyen szétesik. Fémrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Like
cukormentes, gluténmentes, keksz, kókuszliszt, mandulaliszt, omlós