A grízes tészta igazi retró kaja. Emlékszem, hogy gyerekkoromban rendszeresen szerepelt a menzai kínálatban, és persze otthon is gyakran előfordult, mivel egyszerű, gyors és olcsó volt, egy tartalmasabb leves után pont megfelelt. Majd elfelejtődött, később pedig csak annyi maradt meg belőle emlékként, hogy édes, cukros, mivel annak idején jó sok porcukorral és édes lekvárral megfejelve ettük, ezért minek is készítenénk. Így végül sokáig nem ettem, míg nemrég ismét eszembe jutott, és elkészítettem a cukormentes változatát. Nekem hozta a régi ízeket és emlékeket, ebben a formában biztos, hogy gyakrabban elkészítem.
Hozzávalók:
2-3 személyre
2 evőkanál olaj
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölydara
1 dl víz
a tálaláshoz:
cukormentes sárgabarack lekvár
porrá őrölt eritrit

Grízes tészta cukormentesen elkészítése:
A csomagoláson leírtak szerint kifőzzük a tésztát. Közben egy serpenyőben az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a tönkölydarát, majd folyamatosan kevergetve, kis lángon megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, és addig kevergetjük, amíg magába nem szívja, és morzsalékos állaga nem lesz.
A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk a pirított darával, majd baracklekvárral és eritritporral meghintve tálaljuk.
A recepthez a
Wise Pasta gluténmentes termékét használtam.
Ha tetszett a grízes tészta cukormentesen receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető, elsősorban cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cukormentes, gríz, tészta, wise pasta
Bocsánat de a teljes kiörlésű tönkölydara mióta gluténmentes?
Kedves Niko! Igazad van, javítottam. Köszönöm, hogy jelezted.