Mandulás gofri

In Desszert, Reggeli

Mandulás gofri

Egyszerűen elkészíthető cukor és gluténmentes mandulás gofri, ami könnyen beilleszthető különböző diétákba is. Cukormentes lekvárral, gyümölccsel és durvára tört mandulával fogyasztva egy tökéletes és finom reggeli.
 
Hozzávalók:
(8 darabhoz)
 
20 dkg rizsliszt
5 dkg darált mandula
½ cs. gluténmentes sütőpor
csipet só
5 dkg eritrit
8 dkg vaj
1 tk. mandula aroma
3 tojás
3 dl mandulatej
kókuszolaj a gofrisütő kikenéséhez
 

Mandulás gofri elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az eritrittel és a megolvasztott vajjal, majd belekeverünk egy pici mandulaaromát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tojásos-vajas elegyhez adjuk. Hozzáöntjük a mandulatejet és simára keverjük. Végül óvatosan a masszába beleforgatjuk a fehérjehabot. A felmelegített gofrisütőt kenjük ki kókuszolajjal és adagonként süssük ki a tésztát. Tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral, durvára tört mandulával, dióval.
 
Mandulás gofri

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .