Teljes kiőrlésű szupergyors fánk

In Fánk

Teljes kiőrlésű szupergyors fánk

Ebédre szerettem volna a leves után másodiknak valami édes tésztát, de mivel nem gondolkodtam előre, ezért csak valami szupergyors egyszerű dolog jöhetett szóba. Elsőként a fánk jutott eszembe, végül is most van a szezonja, meg már nagyon rég készítettem, hiszen nem éppen egy diétás, egészséges kategóriába sorolható édesség. De úgy voltam vele, ha már bevillant nem gondolkodok sokat rajta, csak egyszerűen kisütök valamit 🙂 Tényleg gyors és szerintem nagyon finom is.
 
Hozzávalók:
250 g tejföl (1,5 kis pohár)
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tasak sütőpor (15 g)
2 evőkanál nyírfacukor
 
a sütéshez:
olaj 
 

Teljes kiőrlésű szupergyors fánk elkészítése:

A hozzávalókat keverjük össze. A végeredmény nyúlós, ragadós massza kell, hogy legyen. Kisebb lábosban forrósítsunk fel olajat, majd két kanál segítségével adagoljunk a masszából ízlés szerinti halmokat. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre a fánkokat. Langyosan a legfinomabb. Nálam házi cukormentes kajszibarack levár volt hozzá. Az alapötlet innen származik.

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .