Ebédre szerettem volna a leves után másodiknak valami édes tésztát, de mivel nem gondolkodtam előre, ezért csak valami szupergyors egyszerű dolog jöhetett szóba. Elsőként a fánk jutott eszembe, végül is most van a szezonja, meg már nagyon rég készítettem, hiszen nem éppen egy diétás, egészséges kategóriába sorolható édesség. De úgy voltam vele, ha már bevillant nem gondolkodok sokat rajta, csak egyszerűen kisütök valamit 🙂 Tényleg gyors és szerintem nagyon finom is.
Hozzávalók:
250 g tejföl (1,5 kis pohár)
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tasak sütőpor (15 g)
2 evőkanál nyírfacukor
a sütéshez:
olaj
Teljes kiőrlésű szupergyors fánk elkészítése:
A hozzávalókat keverjük össze. A végeredmény nyúlós, ragadós massza kell, hogy legyen. Kisebb lábosban forrósítsunk fel olajat, majd két kanál segítségével adagoljunk a masszából ízlés szerinti halmokat. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre a fánkokat. Langyosan a legfinomabb. Nálam házi cukormentes kajszibarack levár volt hozzá. Az alapötlet
innen származik.
Like
cukormentes, desszert, diabetikus, édesség, fánk, teljes kiőrlésű