Még mindig nagyon sok szilva van itthon a fagyasztóban, így hamar eldőlt, hogy valamilyen szilvás süteményt fogok készíteni a hétvégén. Végül az alap receptötletet
innen vettem. Átalakítottam és ez sült ki belőle. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
50 dkg magozott szilva
5 dkg vaj
5 dkg nyírfacukor
1 ek. vaníliás nyírfacukor
2 tojás
csipet só
6 dkg tk. tönkölybúza liszt
2,5 dkg étkezési keményítő
½ kk. sütőpor
2,5 dkg kókuszreszelék
½ kk. rum aroma
1 kk fahéj
A vajat a cukrokkal, a csipet sóval és a tojásokkal habosra keverjük. Külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, az étkezési keményítővel és a fahéjjal, majd összedolgozzuk a tojásos krémmel. Végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a rum aromát. Kivajazott, lisztezett piteformába simítjuk a masszát, majd a felezett szilvákkal körbe rakjuk úgy, hogy az oldalukra állítva bele is nyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
1
diabetikus, sütemény, szilva, teljes kiőrlésű liszt