Igazi klasszikus sütemény a boci szelet, amit szerintem mindenki ismer és szeret, ráadásul elkészíteni is pofonegyszerű. Most ennek a sütinek a teljeskiőrlésű és cukormentes változatát mutatom meg itt a blogon, ahogy én szoktam készíteni. Ha szeretitek a túrós édességeket, mindenképp megéri elkészíteni, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
1 csipet só
3 tojás
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 dl olaj
1 dl tej
a túrós részhez:
50 dkg túró
3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
1/2 citrom reszelt héja
1,5 evőkanál tönkölydara

Boci szelet cukormentesen elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Beleszitáljuk a sütőporral, sóval és kakaóval elvegyített lisztet, csomómentesre dolgozzuk. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot.
A túrós részhez a túrót botmixerrel krémesre dolgozzuk, majd összekeverjük a tojással, az édesítővel, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a tönkölydarával.
A kakaós masszát sütőpapírral bélelt kb. 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük. A tetejére kanalazzuk foltokban a túrós masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Ha tetszett a boci szelet cukormentesen receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cukormentes, desszert, kakaó, Sambirano Gold, sütemény, süti, teljes kiőrlésű, túrós