Könnyű joghurtos desszert, pillanatok alatt. Nehezebb ebéd vagy vacsora után tökéletes levezetés lehet ez a szedres joghurttorta pohárban. A tetejére szeder helyett pedig bármilyen más gyümölcsöt is pakolhatunk, vagy mirelit gyümölcsöt is használhatunk.
Hozzávalók:
4 pohárhoz
8 dkg zabkeksz
2 dkg olvasztott vaj
25 dkg natúr görög joghurt
1 dl habtejszín
2 lap zselatin
½ bio citrom héja + 3 evőkanál citromlé
a tetejére:
25 dkg szeder
Szedres joghurttorta pohárban elkészítése:
A kekszet összemorzsoljuk, eldolgozzuk a vajjal, és a poharakba osztjuk. A joghurtot kikeverjük a nyírfacukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a joghurthoz, majd belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint és jól összedolgozzuk. A poharakba kanalazzuk a krémet, és hűtőbe tesszük néhány órára vagy 1 éjszakára dermedni. Tálalás előtt szederrel kirakjuk a tetejüket.
1
desszert, édesség, joghurtos, pohárdesszert, sütés nélkül