Imádom a sajttortákat, de nem mindig van kedvem vagy időm az eredeti sütős verzió elkészítéséhez. Ilyenkor jól jön az alternatív megoldás, ha pohárban készítem el. Mi a jó a pohárdesszertben? Sokkal egyszerűbb és gyorsabb elkészíteni. A legtöbb sütemény és torta kisebb reformálás után simán megállja a helyét pohárdesszertként is, miközben hozza a megszokott ízeket. És nem utolsó sorban még mutatós is a végeredmény, ha egy szép üvegpohárban tálaljuk. Összefoglalva, ha szeretnétek gyorsan, valami finomat, és persze a sajttortáért is odavagytok, ne hagyjátok ki ezt a desszertet 🙂
Hozzávalók:
15 dkg cukormentes zabkeksz
4 dkg olvasztott vaj
1 érett avokádó
1/2 lime
5 dkg nyírfacukor
15 dkg natúr krémsajt
2 dl hideg tejszín
10 dkg áfonya
a díszítéshez:
szeletelt mandula
Avokádós-áfonyás sajttorta pohárban elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a vajjal. Robotgéppel krémesre dolgozzuk az avokádó húsát a krémsajttal, a nyírfacukorral és a lime kifacsart levével, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Poharakba rétegezzük a kekszmorzsát, a krémet és az áfonyát úgy, hogy a tetejére áfonya kerüljön. Szeletelt mandulával díszítjük.
4
áfonya, avokádó, desszert, édesség, pohárdesszert, sajttorta