Citromos-tejszínes túrós sütemény

In Sütés nélküli desszert

Citromos-tejszínes túrós sütemény

 
Nagy előnye ennek a süteménynek, hogy sütés nélkül gyorsan elkészíthető. A végeredmény pedig egy isteni finom krémes desszert, ami nagyon jól passzol egy könnyű nyári ebédhez. 
 
Hozzávalók:
az alaphoz:
8 dkg vaj
15 dkg diabetikus omlós keksz
 
a túrós töltelékhez:
25 dkg túró
1 cs. vaníliás pudingpor
1 citrom leve
6 dkg nyírfacukor
1 ek. vaníliás nyírfacukor
5 dl tejszín (én Hulala-t használtam)
1 dkg étkezési zselatin
 
Először készítsük el az alapot, hogy legyen ideje dermedni a hűtőben. Ehhez a kekszet daráljuk meg vagy morzsoljuk össze, adjuk hozzá a megolvasztott vajat és dolgozzuk össze. Egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belerakunk egy hosszúkás üvegtál vagy bármilyen más formába vagy tortaformába és hűtőbe tesszük egy fél órára. A pudingport keverjük el 2,5 dl hideg vízben, utána forraljuk fel, majd pedig hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, keverjük össze a túrót a citrom levével és a cukrokkal, majd adjuk hozzá a pudinghoz. A zselatint oldjuk fel 1 dl forró vízben, és ha kihűlt, ezt is adjuk hozzá a krémhez a habbá vert tejszínnel együtt. A kész tejszínes-túrós krémet simítsuk rá a kekszes alapra és tegyük vissza néhány órára a hűtőbe. A tetejét díszíthetjük citromkarikákkal.
 A recepthez az ötlet innen van.

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .