A csokis édességekkel nem lehet mellélőni, így van ez ezzel a csokoládés tarte receptnél is. Ebben az esetben az omlós tészta és a tejszínes étcsokoládékrém gondoskodik a sikerről, amit a friss eper koronáz meg a tetején. És szerintem ez a süti is egy bizonyíték arra, hogy az eper és a csokoládé nagyon jó párost alkot.

Hozzávalók:
26,5 x 10,5 cm-es tarteformához
a tésztához:
7,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
4 dkg búzaliszt
2,5 dkg darált mandula
4 dkg eritritpor
1 csipet só
7 dkg vaj
1 tojás
a csokoládékrémhez:
1,2 dl tejszín
8 dkg vaj
4 dkg eritrit
a tetejére:
friss eper
szeletelt mandula
ehető virág (elhagyható)

A csokoládés tarte elkészítése:
A tésztához a kétféle lisztet, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk vagy késes aprítóban morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a sütőkeretet. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag téglalappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá, és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük. A maradék tésztából apró levél és virágformákat szúrunk ki, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt kisütjük.
Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt felmelegítjük, az étcsokoládé pasztillára öntjük, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az édesítőszert, és ezekkel is elkeverjük.
A kihűlt tarte tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt félbevágott eperrel, szeletelt mandulamorzsával, az apró kekszekkel és ehető virággal díszítjük.
A recepthez a belga étcsokoládé pasztillát a
Sambirano Gold biztosította.
Ha tetszett a csokoládés tarte receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
csokoládé, cukormentes, desszert, Sambirano Gold, sütemény, süti, tarte